Hindbær mousse: (denne kan også laves med andre bær)
300 gr frosne hindbær
5 dl fløde
100 gr. flormelis
Pisk fløden til den er meget stiv
Tø de frosne bær op og giv dem et hurtigt opkog på 1 min.
Mos dem med en gaffel sammen med flormelisen.
Hyldeblomst mousse:
Appelsin mousse:
2 bæger
pasteurisret æggeblommer
50 g
sukker
3 tsk
vanillesukker
5 dl
piskefløde
2 store
økologisk appelsin
7 blade
husblas (følg anvisningen på pakken)
Husbladsen ligges i kold vand i min. 5 min.
Pisk fløden til den er stiv
Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til en god æggesnaps og vend den i fløden
Riv appelsinskallen fint og pres saften ud (ca. 1 dl.) - begge dele kommes i en gryde og gives et opkog.
Tag husblassen og "kram" vandet af og kom det i den varme appelsinsaft, så det smeltes.
Lad blandingen afkøle meget let inden den røres forsigtigt (i en tynd stråle) i flødeskumsblandingen
Lime mousse: (Citron kan også bruges)
5 dl
Piskefløde
2 dl Creme
fraîche
2 dl
Yoghurt Natural
1 1/2 dl
Sukker
1 dl Lime
saft (ca. 4-6 limefrugter)
6 Blade
husblas
Pisk fløden til den er stiv
Pisk derefter creme fraîche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst.
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kram vandet fra og smelt det i limesaft og -skal og afkøl det.
Rør husblas-lime i yoghurt-blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt.
Vend til sidst flødeskummet i.
Cremen sættes på køl et par timer til den er stiv nok til at lægge i kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar