søndag den 20. januar 2013

Opskrift mousse

Hindbær mousse: (denne kan også laves med andre bær)

300 gr frosne hindbær
5 dl fløde
100 gr. flormelis

Pisk fløden til den er meget stiv

Tø de frosne bær op og giv dem et hurtigt opkog på 1 min.

Mos dem med en gaffel sammen med flormelisen.

Tag husblassen og "kram" vandet af og kom det i en gryde og smelt ved svag varme. Når det lige er smeltet piskes det i hindbærerne (der skal piskes hurtigt, evt. med en gaffel), hinbærerne vendes derefter i fløden.
 
Jeg kommer nu moussen i en frysepose, da den så er lettere at fordele pænt på kagen.

Stil cremen i køleskabet et par timer til den er godt stiv


Hyldeblomst mousse:

5 dl. piskefløde
3 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
5 blad husblad

Husbladsen ligges i kold vand i min. 5 min.

Pisk fløden til den er meget stiv
 
Tag husblassen og "kram" vandet af og kom det i en gryde og smelt ved svag varme. Når det lige er smeltet piskes det i hyldeblomst saften, (der skal piskes hurtigt, evt. med en gaffel), saften vendes derefter i fløden.

Jeg kommer nu moussen i en frysepose, da den så er lettere at fordele pænt på kagen.

Stil cremen i køleskabet et par timer til den er godt stiv

Appelsin mousse:

2 bæger pasteurisret æggeblommer
50 g sukker
3 tsk vanillesukker
5 dl piskefløde
2 store økologisk appelsin
7 blade husblas (følg anvisningen på pakken)

Husbladsen ligges i kold vand i min. 5 min.
 
Pisk fløden til den er stiv

Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til en god æggesnaps og vend den i fløden

Riv appelsinskallen fint og pres saften ud (ca. 1 dl.) - begge dele kommes i en gryde og gives et opkog.

Tag husblassen og "kram" vandet af og kom det i den varme appelsinsaft, så det smeltes.

Lad blandingen afkøle meget let inden den røres forsigtigt (i en tynd stråle) i flødeskumsblandingen

Lime mousse: (Citron kan også bruges)

5 dl Piskefløde
2 dl Creme fraîche
2 dl Yoghurt Natural
1 1/2 dl Sukker
1 dl Lime saft (ca. 4-6 limefrugter)
6 Blade husblas

Pisk fløden til den er stiv

Pisk derefter creme fraîche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kram vandet fra og smelt det i limesaft og -skal og afkøl det.

Rør husblas-lime i yoghurt-blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt.

Vend til sidst flødeskummet i.

Cremen sættes på køl et par timer til den er stiv nok til at lægge i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar