søndag den 20. januar 2013

Opskrift Fondant


MarshMallowsFondant:

15 marshmallows (de bedste er Haribo fra Netto)
1 spsk. olie - jeg bruger selv citronolie, da det giver en mere frisk smag
2 spsk. vand
Meget præcis 360 gr. flormelis

Vær meget præcis med vand og olie, en god ide er en måleske med 15ml.
Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn 1 min. eller til skumfiduserne er smeltet

Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej
 
Ud på bordet og ælt med lidt flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.

Lav det inden brug så det kan trække og blive lidt mere fast. Det skal opbevares i en lufttæt frysepose i køkkenskabet og IKKE køleskabet og kan holde sig i ca. 3 mdr.

Til at dække 1 kage på ca. 24 cm bruger jeg ca. 1 portion (400-500 gr.)

Vil man have farvet fondant, kan man købe det der hedder pastafarver. Frugtfarve duer ikke, da fondanten går i stykker hvis den kommer i forbindelse med væske. 

1 kommentar:

  1. Hej Loa!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet